מה שמתגלה כאשר מתפזר עמוד הענן היא הטראומה של האדם הבודד – של האמא לפעוט שמנסה להבין, של האב השכול, של הנער החרד.
לנושא של זכות ההגנה העצמית שלנו ולדיון בדבר קיומו או העדרו של פרטנר לפתרון מדיני מוקדשים הרים של מילים, תמונות, אתרים, מהדורות חדשות ותשדירים בכל הערוצים האפשריים. כפסיכולוג קליני אין בדעתי לתרום לדיונים אלה. מה שחסר בדיון הציבורי הוא הדיון בטראומה.
טראומה היא אירוע חושי. היא מתרחשת בתמונות הנוראיות, בקולות הנפץ והסירנות, בריח של הפחד, בדממה של שקט מחריש אוזניים, בתחושה של הגוף התפוס, שמסרב לפעול. בתמונה שמסרבת לעזוב, גם כאשר העיניים עצומות.
טראומה וחרדה, לפיכך, הם מצבי נפש שנתקענו בהם – העיקר שלא להרגיש את האימה והפחד של אותם מראות, קולות ותחושות בעודם נחרתים לנו בזכרון.
תנו לתמונות לספר לכם את סיפור הטראומה. תקוותי היא שבכך, התמיכה באלימות משני הצדדים תפחת.
תינוקת שנפגעה בקרית מלאכי מפגיעה ישירה של טיל שירה החמאס. צילום: גדעון רחמיםאבא נושא תינוקת שנהרגה מהתקפת חיל האוויר הישראלי. תצלום: מרקו לונגרי, איי.אף.פי גטי אימג'ספצועים בעזה. מקור: http://www.allworldwars.com"נפגעי חרדה", קרית מלאכי. תצלום: ניר אליאס, רויטרס
אמא מבכה את בתה, חנן תאפש, עזה. תצלום: מרקו לונגרי, איי.אף.פי, גטי אימג'סקרובים מבכים את איציק אמסלם, קרית מלאכי. צילום: אוריאל סיני, גטי אימג'סמנהיג החמאס איסמעיל הניה מבקר משפחה שבנה נהרג. בשער האתרים והעיתונות הפלסטינית. מתוך: http://paltimes.net/details/news/נתניהו מבקר של סרן זיו שילון, שנפצע לפני כחודש. מתוך עמוד הפייסבוק של ראש הממשלהכוחות הצלה מטפלים בפצוע מירי חיל האוויר הישראלי. בית להייה. צילום: מוחמד עאבד, איי.אף.פי, גטי אימג'סאזרחים ישראלים תחת הפגזת טילים פלסטינית. מקור: http://www.allworldwars.comטיל. צילום: צפריר אביוף, איי.פיטיל. צילום: סאהיב סאלם, רויטרס
מה אתם אומרים על זה?